Hispaania peatas rahvusvahelise inimsmugeldajate võrgustiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politsei.
Hispaania politsei. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Hispaania politsei peatas koostöös Suurbritannia korrakaitsjate ja Europoliga rahvusvahelise kuritegeliku võrgustiku, mis tegeles iraanlaste Suurbritanniasse smugeldamisega, teatas Europol.

Málaga linnas baseeruv rühmitus kasutas Hispaaniat transiitriigina iraanlaste Suurbritanniasse smugeldamiseks.

Organisatsioon küsis igalt migrandilt ligikudu 25 000 eurot, mille eest pakuti võltspasse, reisidokumente ning transporti ja majutust sihtkohtades.

Kokku arreteeriti 101 isikut, neist 14 Málaga kuritegeliku rühmituse liikmed ja 41 isikut, kes rühmitust valedokumentidega varustasid. Võltspasside hinnaks küsiti 500 kuni 3000 eurot. 44 võltspassidega iraanlast peeti erinevates Euroopa lennujaamades kinni.

Kuritegeliku rühmituse liider võeti vahi alla Londoni Heathrow lennujaamas. Kahtlusalune plaanis võimude eest Brasiiliasse põgeneda.

Läbiotsimiste käigus tehti Hispaanias kindlaks seitsme iraanlase isikud, nende hulgas ka viieaastane alaealine.

Politsei konfiskeeris erinevaid esemeid, muuhulgas autentseid dokumente, arvuteid, printereid, üle 400 tühja ID-kaardi, tulirelvasid, 1300 eurot sularaha ja luksussõiduki.

Uurimisega alustati aasta tagasi, mil Hamburgi lennujaamas peeti võltsdokumentidega kinni seitse Suurbritanniasse suundunud iraanlast.

Juurdluse käigus ilmnes, et lennupiletid olid ostetud Málaga turismibüroo vahendusel. See aga viis linnas tegutseva kuritegeliku rühmituse avastamiseni.

Kriminaalsel ühendusel oli hästi läbi mõeldud struktuur, milles igal liikmel oli oma ülesanne alates päritoluriigist migrantide värbamisest kuni nende transpordi, majutuse ja reisidokumentidega varustamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles