Türgi sõdurid filmisid piiri ületanud süürlaste peksmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid Süüria piiri ääres.
Türgi sõdurid Süüria piiri ääres. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS/Scanpix

Türgi piirivalvurid filmisid seda, kuidas nad peksid ja solvasid nelja süürlast, kes üritasid möödunud reedel illegaalselt riiki siseneda, vahendab France24.

«Miks te Türki tulete? Kuhu te lähete? Istanbuli? Mis teid siin ootab?» karjub kaameraga sõdur süürlastele samal ajal kui tema ametivennad migrante peksavad.

Kaamerat hoidnud sõdur süüdistas üht süürlast inimkaubanduses.

«Miks sa aitasid põgenikel piiri ületada? Kas sa oled smugeldaja?» küsib sõdur maas lamavat meest pekstes.

Seejärel pöördub ta oma kolleegide poole käsklusega «Lööge neid!».

Pärast põgenike kumminuiaga peksmist küsib üks sõdur teiselt, kas too saaks talle video sõnumirakenduses WhatsApp saata.

«Lubamatult käitunud isikud on kinni peetud ja nende vastu on võetud tarvitusele vajalikud legaalsed meetmed,» teatas Türgi sõjavägi avalduses, kinnitades, et video oli filmitud 28. juulil kella 11 paiku Hatay provintsis Seferli ja Sivri külade vahel.

Videot jagati seejärel WhatsAppi sõnumirakenduse keskkonnas, kust see edasi levis.

«Kui seda ilma helita vaadata, võiks arvata, et need on süürlasi piinavad Assadi sõdurid. Heliga vaadates on see tõeline šokk,» kirjutas üks Türgi sotsiaalmeediakasutaja, kes videot Twitteris jagas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles