Vallandatud FBI direktor James Comey asub raamatut kirjutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine FBI direktor James Comey.
Endine FBI direktor James Comey. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Donald Trumpi poolt vallandatud endine FBI direktor James Comey asub oma karjääri pingeliseimatest hetkedest raamatut kirjutama, vahendab The Guardian.

Endine FBI direktor on saanud kahe miljoni dollari suuruse raamatulepingu. Comey kavatseb teoses lahata oma karjääri üksikasju ning paljastada otsuste tagamaid, mis viisid tema vallandamiseni.

Kirjastaja sõnul kavatseb Comey kirjutada ka sellest, kuidas FBI käsitles Hillary Clintoni meiliserveri häkkimise uurimist ning väidetavaid sidemeid Venemaa ja Donald Trumpi kampaaniameeskonna vahel.

Trump vallandas Comey mais, kuna talle ei meeldinud, et FBI uuris Vene-sidemeid, mida Trump on libauudiseks nimetanud.

Comey tunnistas Kongressi ees, et Donald Trump palus tal peatada juurdlus endise rahvusliku julgeolekunõuniku Michael Flynni Vene-sidemete osas. Samuti kahtlustas ta presidenti valetamises ning tegi seetõttu igast kohtumisest Trumpiga põhjalikke märkmeid.

Kirjastaja Flatiron on lubanud, et Comey paljastab mõningaid kahe aastakümne kõige olulisemaid sündmusi USA valitsuse ajaloos. Raamat peaks ilmuma järgmise aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles