Trump: Suhted Venemaaga on ohtlikus madalseisus (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Zach Gibson/SIPA/Zach Gibson/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump saatis täna Twitteris kriitikanooli USA kongressi pihta ning süüdistas neid suhete rikkumises Venemaaga. 

«Meie suhted Venemaaga on kõigi aegade halvimad ja väga ohtlikus madalseisus. Selle eest võid tänada kongressi, neid samu inimesi, kes ei suuda meile isegi tervishoidu pakkuda,» kirjutas Trump täna Twitteris. 

Suhtlusvõrgustikus sai Trump rahva suure pahameele osaliseks. Mitmed inimesed vaidlesid presidendi väidetele vastu ja ütlesid, et kongress «päästis USA rahva», sest Trump oli valmis riigi Venemaale maha müüma. 

Presidendi sidemed Venemaaga on toonud talle palju kriitikat, aga tema hinnagul on süüdistuste taga demokraatide juhitav «nõiajaht».

Eile allkirjastas Trump Venemaa-vastased sanktsioonid, mille olid suure häälteenamusega heaks kiitnud nii kongress kui ka senat ja esindajatekoda. Pikalt oli üleval kahtlus selle üle, kas Trump otsustab oma allkirja seadusele anda. Trumpi enda sõnul otsustas ta allkirja anda vaid «rahvusliku ühtsuse» nimel ja uute sanktsioonide valguses on tal oluliselt keerulisem teha «häid kokkuleppeid USA rahva nimel», samuti lisas Trump sanktsioonide kohta, et «see teeb Hiina, Põhja-Korea ja Venemaa lähedamaks».

Tervishoiusüsteemi puhul oli Trump pettunud, et kukkus läbi vabariiklaste seitse aastat kestnud unistus Obamacare'i kaotamisest. Eelmisel nädalal senatis toimunud hääletusel lükati tagasi eelnõu, mille kohaselt oleks eelmise presidendi Barack Obama tervishoiuseadus tühistatud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles