Moskva: Mosulist leitud Venemaa lapsed tuuakse kodumaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi perekond Mosulis.
Iraagi perekond Mosulis. Foto: SUHAIB SALEM/REUTERS/Scanpix

Venemaa presidendi juures tegutsev laste õigusvahenaine Anna Kuznetsova ütles, et aitab 48 Venemaalt ebaseaduslikult Iraaki viidud ja Mosulist leitud lapsel kodumaale naasta, läbida rehabilitatsioon ja leida uue pere, vahendab BNS.

«Õigusvahenaise aparaat on valmis koostöös laste päritolupiirkondade võimuorganite ja sealsete laste õigusvahemeestega leidma erilised rehabilitatsioonikeskused, kus lapsed võiksid saada asjatundlikku vaimset ja arstiabi, kuni nad antakse sugulaste või eestkosteperekondadesse,» seisis õigusvahenaise pressiteates.

Väidetavalt on Mosulist leitud 48 Vene last, kelle äärmusrühmitusega Islamiriik ühinenud vanemad olid seadusvastaselt sinna viinud.

Alaealised on paigutatud orbude varjupaikadesse ning Vene välisministeerium üritab koostöös Iraagi ja Jordaania poliitikutega korraldada nende kodumaale naasmist. Oodatavasti tuuake nad ära kahes järgus, algul Mosulist Jordaaniasse ja sealt Venemaale sugulaste juurde.

Tsetšeenia juht Ramzan Kadõrov teatas täna Instagramis, et isaga Süüriasse ja Iraaki sõtta läinud poiss Bilal Tagirov tuuakse lähitundidel tagasi ema juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles