Stoltenbergi hinnangul on NATO suhted Venemaaga madalseisus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg
NATO peasekretär Jens Stoltenberg Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix

NATO peasekretär Jens Stoltenberg tõdes neljapäeval, et alliansi suhted Venemaaga on läbi teinud järsu languse ja on kõige keerulisemas seisus pärast külma sõda.

«Ma arvan, et õige on öelda, et NATO suhted Venemaaga on keerulisemad, kui mistahes ajaperioodil pärast külma sõda,» sõnas Stoltenberg telekanalile CNN.

Stoltenberg avaldas arvamust pärast USA presidendi Donald Trumpi sõnavõttu, kes ütles, et Ühendriikide ja Venemaa suhted jõudnud kõigi aegade madalaimasse ja väga ohtlikku seisu. Trump süüdistas kujunenud olukorras kongressi.

«Meie suhted Venemaaga on kõigi aegade madalaimas ja väga ohtlikus seisus,» kirjutas ta neljapäeval Twitteris.

«Te võite tänada kongressi, neidsamu inimesi, kes ei suuda meile anda isegi tervishoiuseadust (HCare)!» lisas ta, viidates oma senatis läbikukkunud tervishoiureformi kavale.

Trump tegi  selle avalduse päev pärast seda, kui oli vastumeelselt allkirjastanud kongressis heaks kiidetud sanktsioonideseaduse. Ta nimetas seadust tõsiselt puudulikuks, sest see piirab täidesaatva võimu voli pidada läbirääkimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles