Brasiilia julgeolekujõud korraldasid Rio slummides haarangu jõukudele (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiro Brasiilias
Rio de Janeiro Brasiilias Foto: RICARDO MORAES/REUTERS/SCANPIX

Raskelt relvastatud Brasiilia sõdurid ja politseinikud korraldasid täna koidu eel haarangu Rio de Janeiro slummides tegutsevatele jõukudele.

Kombineeritud jõud võtsid sihikule viis favelat, teatas Rio osariigi julgeolekuteenistus oma avalduses. Nende peamine eesmärk peatada jõugud, mis on seotud kaubaveokite jultunud röövide järsu tõusuga. Brasiilia telekanal Globo näitas videolõiku sõduritest favelade elanikke läbi otsimas ja soomukitel mööda tänavaid liikumas.

Ametiisikute sõnul oli võtsid julgeolekujõud ette Linsi, Camarista Meieri, Morros de São João ja Engenho Novo favelad põhjas ja Covanca favela läänes.

«Mõned teed on blokeeritud ja õhuruum piiratud tsiviillendudele sektorite kohal, kus relvajõud tegutsevad,» märkis riigi julgeolekuteenistus.

Rio lennuvälju operatsioon ei mõjutanud.

Jõulised meetmed Rio hambuni relvastatud kuritegelike jõukude vastu leiab aset täpselt aasta pärast seda, kui president Michel Temer olümpiamängud avas.

Rio oli esimene Lõuna-Ameerika linn, mis olümpiamänge võõrustas, ning kuigi need möödusid ladusalt, on sellega seotud korruptsiooniskandaalid, eelarveprobleemid ning kuritegevus jätnud sellele Brasiilia ühele rikkaimale piirkonnale jälje, millest ei ole veel lõpuni toibutud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles