Maastikupõleng sundis evakueerima Portugali veepargi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjekopter kustutamas maastikupõlengut Portugali keskosas Vila Velha de Rodao lähedal juuli lõpus.
Tuletõrjekopter kustutamas maastikupõlengut Portugali keskosas Vila Velha de Rodao lähedal juuli lõpus. Foto: AFP / Scanpix

Portugali põhjaosas lõõmav maastikupõleng sundis laupäeval evakueerima veepargi ja sulgema osa maanteest, teatasid tuletõrjujad.

Rohkem kui 70 tuletõrjujat ja 21 kustutusautot võitlevad maastikupõlenguga Vila Caizi lähedal, umbes 55 kilomeetrit Portost põhja pool, ütlesid tsiviilkaitseametnikud.

Tuletõrjujad evakueerisid Parque Aquatico de Amarante ja sulgesid osa A4 maanteest ettevaatusabinõuna, ütles Avintese linna tuletõrjeülem Jose Pereira.

"Seda tehti peamiselt suitsu tõttu," ütles ta telekanalile RTP, lisades, et ei esialgu ei ole teada, kui palju inimesi oli sel ajal veepargis.

Portugali riiklik meteoroloogiateenistus andis laupäeval 13 regioonile kuumahoiatuse, kui õhutemperatuur tõusis riigi lõunaosas 38 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles