Saksamaal arreteeriti natsitervituse eest kaks Hiina turisti (21)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa parlamendihoone
Saksa parlamendihoone Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksa politsei vahistas kaks Hiina turisti, kes tegid seadusega keelatud natsitervitusi Saksa parlamendihoone Reichstagi ees, vahendab Guardian. 

Leekides Reichstagi hoone 1933. aastal. Foto: imago/Arkivi/Scanpix
Leekides Reichstagi hoone 1933. aastal. Foto: imago/Arkivi/Scanpix Foto: imago stock&people/imago/Arkivi

Berliini politsei sõnul peeti kinni kaks meest vanuses 36 ja 49 aastat, sest  nad pildistasid üksteist parlamendihoone ees natsidele sümboolseks saanud poosis.

Neile esitatakse süüdistus ebaseaduslike rühmituste sümboolika kasutamises. Mõlemad mehed pääsesid peale 500-eurose kautsjoni maksmist vabadusse.

Saksamaal on aastatel 1933-1945 valitsenud Hitleri ja natside sümboolika ning vihakõne vastu kehtestatud karmid seadused.

Lisaks on Reichstagi hoonel Saksamaal oluline sümboolne tähendus. See hävines 1933. aastal aset leidnud põlengus, mille algatajaiks arvatakse olevat natsid. Nad ajasid põlengu kommunistide kaela ja kasutasid seejärel juhtunut kodanike õiguste piiramiseks. 

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles