Nigeerias tapeti kirikutulistamises 12 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnaku sihtmärgiks olnud kirikust Anambra politsei poolt meediale jagatud foto.
Rünnaku sihtmärgiks olnud kirikust Anambra politsei poolt meediale jagatud foto. Foto: Facebook

Nigeeria kaguosas tungisid relvastatud isikud pühapäeval kirikusse ja tapsid 12 palvetajat, ütlesid pealtnägijad ja haiglaametnikest allikad.     

Rünnak toimus Onitsha linna lähistel Ozubulus Püha Filippuse kirikus.

"Seni on kinnitatud andmeil hukkunuid ja surnukuuri toimetatud 12 inimest. Veel mitut ravitakse haiglas," ütles Nnamdi Azikiwe ülikooli haigla töötaja uudisteagentuurile AFP. Haiglasse toimetati mitu kuulihaavadega inimest.

Pealtnägijate sõnul sisenesid kirikusse viis relvastatud meest.

Anambra osariigi politsei juht Garba Umar ütles seevastu, et käimas on operatsioon mõrtsukate tabamiseks. Mõnedel andmetel oli rünnaku eesmärgiks hoopis kohaliku hõimuliidri poja tapmine ja mõrtsukad sattusid raevu, kui teda kirikust ei leidnud.

Nigeeria lõunaosas rünnatakse kirikuid harva, sest elanikkond koosneb peamiselt kristlastest. Riigi põhjaosas on islamistide rühmitus Boko Haram seevastu rünnanud sadu kirikuid ja mošeesid.

Islamistide äärmusrühmitus alustas ülestõusu Nigeeria kirdeosas šariaadiseadusel põhineva riigi rajamiseks. Alates Boko Harami võitlejate väljatõrjumisest linnadest ja küladest on äärmuslased hakanud üha rohkem ründama tsiviilelanikke. Nigeerias on Boko Harami vägivald nõudnud seitsme aasta jooksul üle 20 000 inimelu ning 2,6 miljonit inimest on kodudest põgenenud. Rühmitus on laienenud ka Nigeeria naaberriikidesse ja omandanud regionaalse mõõtme.

President Muhammadu Buhari kuulutas eelmise aasta lõpus Boko Harami purustatuks, kuid sõjaväelaste sõnul jätkuvad endiselt operatsioonid äärmuslaste väljatõrjumiseks nende tugipunktidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles