Uued sanktsioonid kaela saanud Põhja-Korea: tuumaläbirääkimisi ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ahn Young-joon/AP/Scanpix

Pyongyang mõistab hukka ÜRO julgeolekunõukogu uued sanktsioonid ega pea läbirääkimisi Põhja-Korea tuumarelvade üle, kuniks USA ähvardab Põhja-Koread, teatas riigi meedia esmaspäeval.

Laupäeval heaks kiidetud sanktsioonid on meie suveräänsuse vägivaldne rikkumine, ütles Pyongyang riikliku uudisteagentuuri KCNA vahendusel.

«Me ei pane meie enesekaitsjalikku tuumaheidutust läbirääkimiste lauale, kuniks Washingtoni ähvardused jätkuvad. Põhja-Korea ei astu tuumajõu tugevdamises iialgi ühtegi sammu tagasi,» lisati teates.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis lauapäeval heaks ekspordikeelu muu hulgas Põhja-Korea kivisöele, pliile, rauamaagile ja kalale.

Teistel riikidel keelatakse põhjakorealastele töölubade andmine, uute ühisettevõtete loomine Põhja-Korea ettevõtetega ja uued investeeringud olemasolevatesse ühisettevõtetesse.

Musta nimekirja kanti kümmekond Põhja-Korea ametnikku ja neli ettevõtet, muu hulgas Põhja-Korea suurim pank, mida riik kasutas valuutatehinguteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles