Ukraina saadikul aitas Eestist aru saada koer (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Krõžanivski lendas kodumaale üleeile, Eestis võetud koer ootab teda siin sõprade juures septembri lõpuni, kui diplomaat tuleb ja ka koera Kiievisse kolib.
Viktor Krõžanivski lendas kodumaale üleeile, Eestis võetud koer ootab teda siin sõprade juures septembri lõpuni, kui diplomaat tuleb ja ka koera Kiievisse kolib. Foto: Sander Ilvest

Välisdiplomaadi kohta pikad seitse aastat Eestis elanud Ukraina suursaadik Viktor Krõžanivski usub, et ei veeda ilmselt üheski riigis, sealhulgas kodumaal nii kaua aega kui siin.

Kohvrite pakkimise vahel oma Kadriorus kõrvuti seisvas saatkonnas ja residentsis Postimeest võõrustanud Krõžanivski meenutas avameelselt, kuidas oli president Viktor Janukovõtši kõige hullematel päevadel valmis esitama lahkumisavaldust. Ning seda, kuidas ta Maidani meeleavalduste ajal, kui venemeelne president veel võimul oli, pakkus Tallinnas Ukraina riigi pinnal puhkepaika võimuvastastel meeleavaldustel osalenud sõpradele.

Praegune valitsus lubanuks Krõžanivskil Eestisse jääda ehk veel kauemaks. Ometi otsustas ta omaseks saanud Tallinnast lõpuks tagasi Kiievisse kolida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles