Jaapani ametlik raport: Põhja-Koreast lähtuv oht on uuel tasemel (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdur raketisüsteemi Unha-3 (Linnutee 3) valvamas.
Põhja-Korea sõdur raketisüsteemi Unha-3 (Linnutee 3) valvamas. Foto: Bobby Rip/Reuters/Scanpix

Põhja-Koreast Jaapanile lähtuv oht on jõudnud uuele tasemele, on öeldud kaitiseministeeriumi aruandes, milles viidatakse Pyongyangi võimele mandritevahelisi ballistilisi rakette välja saata ja selle arenevale tuumarelvaprogrammile.

Raport avaldati teisipäeval, vähem kui kaks nädalat pärast seda, kui Põhja-Korea katsetas teist korda lühikese aja vältel mandritevahelist ballistilist raketti, mis analüütikute hinnangul võib USA emamaani küündida.

Kahe nädala eest sai Jaapani peaministriks Itsunori Onodera, kes pidas seda ametit ka aastail 2012–2014. Peaminister Shinzo Abe otsustas oma valitsuses vangerdusi teha pärast mitut kabinetti raputanud poliitiliselt kulukat skandaali.

Onodera märkis reedel ajakirjanikele, et kavatseb uuendada Jaapani kaitsepoliitikat, et vastata Põhja-Koreast lähtuvale ohule. Ta viitas muu hulgas, et riigil võib vaja minna ründerakette.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles