USA elanike arvates peaksid Ühendriigid Baltimaid Venemaa eest kaitsma (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide sõdur.
Ühendriikide sõdur. Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Üle poole ühendriiklastest pooldab Vene sissetungi korral USA sõdurite kasutamist Baltimaade kaitsmisel, selgus mõttekoja Chicago Council on Global Affairs eelmisel nädalal avaldatud küsitlusest.

Ühendriiklastelt küsiti, kas nad toetaksid USA sõdurite käiku laskmist, kui Venemaa ründab NATO liitlasi nagu Läti, Leedu või Eesti. Vastanutest 52 protsenti ütlesid, et toetaksid küll. Sama küsimus esitati ka 2014. ja 2015. aastal ning tollal oli toetus vastavalt 44 ja 45 protsenti.

Venemaa sõjalist jõudu pidas kriitiliseks ohuks 42 protsenti vastanutest. Mõttekoda küsis viimati sama 2002. aastal, ning tollal oli samal seisukohal 23 protsenti vastanutest.

Uuringu käigus küsitleti 27. juunist 19. juulini üle 18-aastasi inimesi kõikides USA osariikides. Uuring avaldati 2. augustil.

Pärast seda, kui Venemaa annekteeris 2014. aastal Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare, saatis USA igasse Balti riiki ja Poola sadu sõdureid. USA juhib ka Poola paigutatud NATO pataljoni.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles