Soomest välja saadetud asüülitaotlejad jäädvustasid reisi koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraqi refugees returning from Finland wait for their luggage at Baghdad airport, Iraq February 18, 2016. Thousands of Iraqi refugees who arrived in Finland last year have decided to cancel their asylum applications and to return home voluntarily, citing family issues and disappointment with life in the frosty Nordic country.  REUTERS/Khalid al Mousily
Iraqi refugees returning from Finland wait for their luggage at Baghdad airport, Iraq February 18, 2016. Thousands of Iraqi refugees who arrived in Finland last year have decided to cancel their asylum applications and to return home voluntarily, citing family issues and disappointment with life in the frosty Nordic country. REUTERS/Khalid al Mousily Foto: KHALID AL-MOUSILY/REUTERS

Soome karmistas nõudeid asüülitaotlejatele 2015. aastal. Siis otsustati samuti, et julgeolekuolukord Iraagis, Somaalias ja Afganistanis on paranenud ja sealt pärinevad asüülitaotlejad Soomes enam varju ei saa, vahendab France 24. 

Põgenikud, kelle varjupaigataotlust Soome rahuldanud pole, on pöördunud sotsiaalmeediasse, et oma hirmu, meeleheidet ja kurbust jäädvustada.

Üks taolistest videotest filmiti selle aasta 13. juulil. Sellest võib näha perekonda, kaasa arvatus seitset last, kes istuvad politseiautos. Pere elas Turu põgenikelaagris, kust nad toimetati tagasi kinnipidamiskeskusesse. Sealt edasi saadetakse nad tagasi Iraaki.

2015. aastal otsustas Soome, et julgeolekuolukord Iraagis, Somaalias ja Afganistanis on piisavalt paranenud ja nende kolme riigi kodanikud enam automaatselt asüüli Soomes ei saa. Sestpeale peavad sealt pärit inimesed asüüli taotlema ja seejärel ootama, kas otsus kiidetakse heaks või mitte.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles