Ukraina väejuht: Donbassis sõdib kuni 40 000 Vene sõdalast (7)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kindralstaabi ülem kindralpolkovnik Viktor Muženko.
Ukraina kindralstaabi ülem kindralpolkovnik Viktor Muženko. Foto: AFP/Genya Savilov

Ukraina relvajõudude kindralstaabi ülem ja relvajõudude ülemjuhataja Viktor Muženko tegi teatavaks värsked andmed Venemaa sõjaväelaste arvu kohta Ida-Ukrainas.

Muženko sõnul viibib praegu Donbassis umbes 39 000 – 40 000 Venemaa sõjaväelast. «See on üldine sõjaline grupeering. Mässulised, palgasõdurid ja Venemaa kaadrisõjaväelased,» rääkis kindralstaabi ülem Uniani vahendusel.

Ta tuletas meelde, et hiljuti vahistati järjekordsed Vene sõjaväelased ning see tõestab Muženko sõnul veel kord, et Donbassis viibib Venemaa relvajõudude kaadrikoosseis.

Kindralstaabi ülem märkis, et viimased pool aastat on Donbassis käinud positsioonisõda, see tähendab, et sõjategevus toimub enam-vähem stabiilsetelt positsioonidelt.

«Selle klassikalised tunnused on kaitserajatiste ning fortifikatsioonide varustuse olemasolu, piisavalt hästi ette valmistatud piirid, pidevad kokkupõrked, selge eraldusjoon. Seda kõike saadab diversioonigruppide tegevus ning esineb väikesearvuliste üksuste katseid saavutada taktikalisi edusamme teatud suundadel,» selgitas Muženko praegust olukorda Ida-Ukraina rindel.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles