Pildid: Hispaanlaste viha massiturismi vastu paisub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aktivistid Hipaania turmismimekades Barcelonas ja Mallorcal on alustanud meeleavaldusi massiturismi vastu, mis nende sõnul on kontrolli alt väljas, vahendab France24. 

«See pole turism, see on invasioon,» seisis ühel meeleavaldajate loosungil suvises Barcelonas. Läinud nädalal lõikas rühm mehi Barcelona linnatänavatel läbi ühe turistibussi kummid. Lisaks kleebiti sellele hispaaniakeelsed loosungid, mis tõlkes tähendavad: «Turism tapab naabruskondi».

Arrani-nimeline liikumine lõi sisse ka mitme viietärnihotelli aknaid.

Hispaania turismiminister Álvaro Nadal lubas rünnakute üle juurdlust alustada. «Me ei talu seda enam mitte üks päev,» lubas ta. «See vähemus ei saa rikkuda meie turismisektori sajanditevanust prestiiži.»

Arrani esindaja Laura Flores aga hoiatas, et plaanis on korraldada veel rünnakuid. «Turism muudab linnad kohalikele liiga kalliks ja kohalikud on sunnitud seetõttu oma korterid turistidele välja üürima,» ütles ta.

Arran on viimastel nädalatel Barcelonale sarnaseid meeleavaldusi korraldanud ka Baleaaridel. Mallorcal löödi sisse restoranide aknaid ja linnatänavatele heideti suitsupomme.

Arvatakse, et vägivallale pole lõppu oodata ja see levib ka teistesse linnadesse, mis turistide seas populaarsed on. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles