USA president hoiatas Põhja-Koread

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump hoiatas teisipäeval Põhja-Koread seoses Pyongyangi tavapärasest üha ähvardavamaks muutunud väljaütlemistega.

«Põhja-Korea parem lõpetagu USA ähvardamine. Nad saavad näha sellist tuld ja raevu ning sõjalist jõudu, mida maailm pole varem näinud,» ütles Trump oma golfiklubis New Jerseys niinimetatud töise puhkuse käigus ajakirjanikele.

Trump ja Ühendriikide suursaadik ÜROs rõhutasid varem päeval, kui vajalik oli hiljutine uus sanktsioonidepakett Põhja-Korea tuumaprogrammi ohjeldamisel.

«Pärast mitmeid aastaid ebaõnnestumisi on riigid tulnud kokku, et lõpuks astuda samme Põhja-Koreast lähtuvate ohtude vastu. Me peame olema karmid & otsustavad!»

USA ÜRO-saadik Nikki Haley lausus telekanalile NBC, et ei ole kindel, kas sanktsioonid toimivad. Põhja-Korea liider Kim Jong-un ei ole üles näidanud mingit huvi loobuda oma tuumarelva- ja ballistiliste rakettide programmist ja eelmised sanktsioonid on riik üle elanud.

Kuid Haley sõnul sunnivad sanktsioonid Kimi oma lõppmängu üle vaatama.

«Ta peab otsustama. Kui ta annab löögi USA-le, kas ta saab pidada seda võiduks?» lisas diplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles