Saksa kaitseminister lubas NATO kahe protsendi lubadusest kinni pidada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremal Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen.
Paremal Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS/Scanpix

Saksamaa peab kinni lubadusest tõsta kaitsekulutused aastas kahe protsendini SKTst, kinnitas riigi kaitseminister Urusla von der Leyen.

Saksa liidukantsleri Angela Merkeli erakonnakaaslaset (mõlemad kuuluvad Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) – toim) kaitseminister vastas sellega samuti valitsusliitu kuuluva Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SPD) kantslerikandidaadi Martin Schulzi ja sama erakonna parlamendifraktsiooni juhi Thomas Oppermanni arvamusartiklile, kus nad nimetasid ebarealistlikuks ning valeks eesmärgiks Saksamaa kaitsekulutuste tõstmist aastas kahe protsendini SKTst.

Von der Leyeni sõnul on kaitsekulutuste suurendamine vajalik Euroopa julgeolekut silmas pidades. «Saksamaa peab oma lubadusest kinni,» ütles kaitseminister, lisades, et Saksamaa Euroopa naabrid Saksamaalt just seda ootavadki.

Von der Leyen nimetas SPD liidrite arvamusartiklit, milles nad muu hulgas heitsid konservatiividele ette USA presidendi Donald Trumpi provokatsioonidele allumist, osaks valimiskampaaniast, mis on tema sõnul eksitanud nii Saksa sõdureid kui ka Saksamaa liitlasi.

Kaitseministri sõnul tahab praegu aastas kaitsele 1,26 protsenti SKTst kulutav Saksamaa jõuda kahe protsendini 2024. aastaks. Von der Leyeni sõnul tähendab SPD vastuseis relvajõudude eelarve suurendamisele, et nad seisavad vastu armee moderniseerimisele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles