Põhja-Korea ähvardas Ameerika impeeriumit hädise lõpuga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Koera liider Kim Jong-un sõjaväelastega.
Põhja-Koera liider Kim Jong-un sõjaväelastega. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea Rahvaarmee peastaap mõistis hukka ÜRO Julgeolekunõukogu uued sanktsioonid ja hoiatas Ameerika Ühendriike sõjaga nende enda territooriumil.

«Ajastatud samale ajale Korea Rahvademokraatliku Vabariigi vastu suunatud pahatahtliku «sanktsioonideresolutsiooni» sepitsemisega ÜROs, on USA sõjanäljased jõudusid haaranud taktitundetu sõjahüsteeria,» teatati avalduses.

Selles viidati USA sõjaväeõppustele ning Ühendriikide poliitiliste ja sõjaliste liidrite sõnavõttudele Põhja-Korea suunal. «Kõik need sõjalised sammud maal, merel ja õhus tõestavad selgelt, et USA võimude, kaasa arvatud [USA presidendi] Donald Trumpi tuumasõjahüsteeria on jõudnud äärmiselt hoolimatusse ja läbematusse faasi, millest pärast punase joone ületamist saab tõeline sõda,» lisati avalduses.

Samuti kinnitati seal, et Põhja-Korea relvajõud on valmis halastamatult purustama kõik Ühendriikide imperialismi plaanitavad sõjalised provokatsioonid, millele lubati vastata USA territooriumil asuvate vaenlase tugipunktide maalt minemapühkimisega.

«Sõda pole mingil juhul mäng. USA peaks endale meelde tuletama, et kui pannakse tähele märke USA «ennetavast sõjast», muudab Korea Rahvademokraatliku Vabariigi armee USA territooriumi tuumasõjateatriks, enne kui Korea Rahvademokraatliku Vabariigi puutumatu maa selleks muutub,» lisati teates, mille järgi on Põhja-Korea raketid valmis tabama USAd.

Samuti öeldakse avalduses, et ka Põhja-Koreal on võimekus ennetavaks rünnakuks, viidates sellega Ameerika Ühendriikide liidrite hoiatusele, et Põhja-Korea küsimuses on laual kõik variandid, muu hulgas ennetav rünnak.

«USA ei tohiks hetkekski unustada, et selle õel ja salakaval katse agressiivseks sõjaks Korea Rahvademokraatliku Vabariigi vastu tugevdab veelgi Korea Rahvaarmee sõjalise vastutegevuse tõhusust,» lisati veel. «Kui USA peaks lõpuks valla päästma hoolimatu sõjalise avantüüri, eirates meie revolutsiooniliste relvajõudude valjusid hoiatusi, järgneb Ameerika impeeriumi kiire lõpp.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles