Vene dessantväelased matkivad Eesti külje all lahingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhudessantväelane õppustel.
Vene õhudessantväelane õppustel. Foto: Juri Smitjuk/TASS/Scanpix

Venemaal Pihkva lähistel toimuva õhudessantväe taktikaõppuse teises järgus toimuva langevarju- ja maandumisdessandi tarvis on valmistatud ette umbes 70 sõjatehnikaühikut.

«Pihkva lähedal Krestõ lennuväljal algas õhudessantväe taktikaõppuse teine järk, mille käigus dessantvõitlejad harjutavad rügemendi dessandi- ja lahingumeetmeid. Langevarju- ja maandumisdessandiks valmistati ette 66 soomustehnika ja sõidukiühikut,» ütles ajakirjanikele õhudessantväe aseülem kindralmajor Vladimir Kotšetkov.

Tehnika, mille hulka kuuluvad BMD-4M-d, Bmd-2KU-d, BTRD-D-d, ATV-d, laaditakse 22 lennukisse Il-76MD.

Õppuse legendi kohaselt toimetakse tehnika kohale põhijõudude toetamiseks ja kaotuste korvamiseks. Reservina kasutatakse Rjazani langevarjudessantpolku, mis on täielikult varustatud BMD-4M ja BTR-MDM Rakuška uusimate näidistega.

Rjazani dessant võitlejatel tuleb mitte üksi sooritada dessant ette antud paigas, vaid ületada tundmatu veetõke ja sooritada rügemendi peajõudude koosseisus tundmatul maastikul sajakilomeetrine rännak.

«Ühe langevarjudessantpolgu tehnika lennukitesse paigutamine ja kinnitamine ei tohi võtta üle nelja ja poole või kuue tunni,» selgitas Kotšetkov.

Õppusel katsetatakse dessandi lahingumasinate BMD-4M ja BTR-MDM Rakuška dessanteerimise platvormita langevarjusüsteeme, edastati ajakirjanikele Vene kaitseministeeriumist.

«Õppuse 929 käigus korraldab riigi lennunduse katsekeskus katsekonstrueerimistöö Bahtša-UPDS käigus ühised riiklikud dessantvahendite katsed. Lennukist Il-76 sooritatakse dessant platvormita langevarjusüsteemiga PBS-925 BMD-4М ja BTR-MDM Rakuška,» öeldi kaitseametkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles