USA lubas ulatada Jaapanile abikäe

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton (vasakul) tervitamas Jaapani keisrinnat Michikot. Taga seisab Jaapani keiser Akihito.
Hillary Clinton (vasakul) tervitamas Jaapani keisrinnat Michikot. Taga seisab Jaapani keiser Akihito. Foto: SCANPIX

Ühendriikide välisminister Hillary Clinton lubas abi Jaapanile, mida tabas viie nädala eest ajaloo üks võimsam maavärin ja kõrgem hiigellaine.

Jaapanisse ametlikule visiidile sõitnud Clintoni kinnitusel on Tokyo ja Washington leppinud kokku selles, et katastroofipiirkondade ülesehitamisel tuleb mõlema riigi avalik- ja erasektoril teha koostööd, vahendas BBC.

Clinton tunnustas jaapanlaste vaprust võitluses katastroofiga ning lubas Ühendriikide nimel liitlasriigile vankumatut abi. «Me teeme kõik, mis meie võimuses, et toetada teid selles katsumuses. Ja me teame, et te tulete sellest välja varasemast isegi tugevamana,» kinnitas Clinton uudistevõrgu AFP vahendusel.

Konkreetsetest abiplaanidest kõrgemal tasemel siiski juttu ei tehtud, kuid Ühendriikide sõjalaevad abistasid Jaapani võime päästetöödel ning Washington saatis katastroofi järel saareriiki oma tuumaeksperdid, kelle ülesandeks oli ära hoida tuumaohu suurenemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles