Poola: Smolenski lennukatastroofi võis põhjustada lõhkeaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smolenski katastroofis hukkunute mälestamine Poolas.
Smolenski katastroofis hukkunute mälestamine Poolas. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Smolenski katastroofi uuriv Poola komisjon teatas, et alla kukkunud Tu-154M-tüüpi lennuki vasak tiib plahvatas enne vastu puud purunemist, vahendab UNIAN.net. 

«Tu-154M lennuki vasaku tiiva hävinemine ei saanud alguse kokkupõrkest kasepuuga, see hakkas lagunema juba enne,» seisis avalduses, milles lisati, et mitmed asjaolud viitavad sellele, et aset leidis plahvatus.

Smolenski lennuõnnetus oli Poola õhuväe lennukiga Tupolev Tu-154M Venemaal aset leidnud õnnetus 10. aprillil 2010 Venemaal Smolenski endise sõjaväelennuvälja lähedal, nelja kilomeetri kaugusel Smolenski kesklinnast. Lennukis oli 85-liikmeline Poola delegatsioon, kes oli teel mälestama 70 aasta möödumist Katõni massimõrvast.

Poola presidenti Lech Kaczyńskit  a paljusid kõrgeid riigitegelasi Venemaale viinud lennuk kukkus lennuväljale ja süttis põlema, 96 reisijat ja meeskonnaliiget said surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles