Leetu ehitatakse USA rahaga tänavu 50 sõjalist objekti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiauliai õhuväebaas leedus
Šiauliai õhuväebaas leedus Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Leetu ehitatakse tänavu USA rahaga Pabradė ja Gaižiūnai polügoonidele, Mumaičiai sõjaväeterritooriumile ja Šiauliai õhuväebaasi 50 eri funktsioone täitvat sõjalist objekti, teatas kaitseministeerium täna.

Mõned objektid, mille ehitusega alustati 2016. aastal, on juba valmis, teiste kallal töid kas alustatakse või need juba käivad, teatas Leedu kaitseametkond, lisades, et ehitustöödes on kutsutud osalema ka Leedu firmad.

«Keset Leedu sõjaväestruktuuride kiire laiendamise ja üha rohkemate liitlasvägede Leetu saabumise protsessi on polügoonide laiendamine ja kaasajastamine üks meie prioriteete,» ütles asekaitseminister Giedrimas Jeglinskas pressiteates.

Objektide ehitamist rahastatakse USA Euroopa julgeolekualgatuse (ERI) eelarvest. Algatuse raames eraldatakse Leedu sõjaväe taristu arendamiseks 37 miljonit eurot.

Pabradė polügoonil on valmimisjärgus laskemoonalaod, lisaks plaanitakse ehitada rajatisi roomik- ja ratassõidukitele, õhuväe lasketiire, varustusparke, hooldushooneid jms. Gaižiūnai polügoonil rajatakse lasketiire, neid teenindavat taristut ning laohooneid, Mumaičiai territooriumil ehitatakse sisemine teedevõrk ning Šiauliai õhuväebaasis plaanitakse ümber ehitada ruleerimisrada ja lennukiangaaride kõrval asuvad alad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles