Hispaania püüab ära hoida teise põlvkonna needust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia piirkondliku korrakaitsejõu Mossos d'Esquadra töötajad vahistasid tänavu aprillis Barcelonas mehe, keda peetakse Brüsseli lennujaamarünnakute kaasosaliseks.
Kataloonia piirkondliku korrakaitsejõu Mossos d'Esquadra töötajad vahistasid tänavu aprillis Barcelonas mehe, keda peetakse Brüsseli lennujaamarünnakute kaasosaliseks. Foto: JOSEP LAGO / AFP / Scanpix

Võrreldes Prantsusmaa, Ühendkuningriigi või Saksamaaga on Hispaanial õnnestunud viimase paari aasta terrorilainest peaaegu pääseda: ohutaset on küll tõstetud ja islamistlikke jõuke paljastatud, kuid ühtki suurt veretööd pole fanaatikud korda saatnud.

Barcelonas CIDOBi mõttekojas terrorismi uuriv Diego Muro ei pea seda õnneasjaks. Ta möönab, et mõned peavad põhipõhjuseks hästi rahastatud ja korralikku luuretööd. «Mis on õige, aga mina lisaksin siia selgituse, et Hispaanias pole suurt teise või kolmanda põlve immigrantide kogukonda,» sõnab ta.

Tuleviku osas Muro roosiliseks ei jää. Seesama islamistliku terrorilaine kurjajuureks peetav teine põlvkond hakkab vaikselt täiskasvanuks saama. Näide kohast, kus selline riskigrupp küpseb, asub teaduri töökoha vahetus naabruses – see on Ravali linnaosa otse keset Barcelonat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles