Põhja-Korea: Trumpi ähvardused on täielikult mõttelagedad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakogunemine Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis, et riigi valitsusele toetust avaldada.
Rahvakogunemine Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis, et riigi valitsusele toetust avaldada. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea teatas täna, et Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ähvardused on täiesti mõttelagedad, vahendab Deutsche Welle. 

Põhja-Korea ja USA vahelised suhted on jõudmas keemispunkti peale seda, kui Pyongyang ähvardas rünnata Ühendriikide sõjaväebaase Guamil. Põhja-Koread on hoiatanud lisaks nii Jaapan kui ka Lõuna-Korea.

«Asjalik dialoog pole sellise arulageda tüübiga võimalik. Tema puhul töötab vaid toores jõud,» teatas Põhja-Korea riiklikus uudistekanalis KCNA.

Teates lisati, et Pyongyangi plaanitud sammud Washingtoni vastu saavad olema efektiivsed ja ohjeldavad Ühendriike. Põhja-Korea sõjaväe teatel on plaan Guamis asuva USA sõjaväebaasi ründamiseks valmis selle kuu keskpaigas. See esitatakse siis riigi liidrile Kim Jong-unile ülevaatamiseks.

USA välisminister Rex Tillerson üritas kaht osapoolt eile õhtul maha rahustada ja ütles, et ameeriklased võivad rahus magama heita, sest ta pole viimase 24 tunni jooksul täheldanud asjaoludes mingit muutust.

Trump aga pöördus mõni tund peale seda Twitterisse ja kiitles seal Ühendriikide tuumavõimekusega.

Eile korraldata Pyongyangis Kim Il-sungi väljakul Põhja-Korea plaanide toetuseks ka massikogunemine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles