Guami rünnakuplaan valmib Põhja-Korea teatel augusti keskpaigaks

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyongyangis kolmapäeval Põhja-Korea Guami avalduse toetuseks korraldatud massikogunemine.
Pyongyangis kolmapäeval Põhja-Korea Guami avalduse toetuseks korraldatud massikogunemine. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Kui Washington ja Moskva töötasid külma sõja ajal välja mehhanismid, kuidas võimalike kriisiolukordade eskaleerumine kontrolli all hoida, siis Washingtoni ja Pyongyangi vahel selline kanal puudub.

Ekspertide sõnul võib ühe poole eksimus, väljaütlemine või valesti mõistetud sõnum kerida seetõttu ilma igasuguste takistusteta täiemahuliseks konfliktiks, kuigi kumbki pool tegelikult sõda ei taha, kirjutas Reuters.

Just nii on juhtunud viimase paari päeva jooksul pärast seda, kui ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestas läinud nädala laupäeval Pyongyangile seoses viimase tuuma- ja raketiprogrammidega uued sanktsioonid ning Põhja-Korea ja USA vahel on hoogu kogumas aina ohtlikum sõnasõda.

USA president Donald Trump teatas teisipäeval, et Põhja-Korea saab näha sellist tuld ja raevu ning sõjalist jõudu, mida maailm pole varem näinud, kui ta Ühendriikide sõjaga ähvardamisest ei loobu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles