USA kaitsevõimes on ka kahtlejaid

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GMD(Ground-based Midcourse Defense) katsetus 30. mail Californias Vandenbergi õhuväebaasis.
GMD(Ground-based Midcourse Defense) katsetus 30. mail Californias Vandenbergi õhuväebaasis. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Üldjuhul Põhja-Korea või Iraani suunalt tulevate võimalike rünnakute tõrjumist harjutava Ameerika Ühendriikide raketitõrjeagentuuri (MDA) kinnitusel võib raketitõrje simulatsioone pidada igati tõhusaks.

Senisest kõige keerukam neist leidis aset selle aasta 30. mail, kui MDA korraldas oma kümnenda eduka GMD-katsetuse. GMD on maismaal baseeruv püüdurraketisüsteem, mis peab kaitsma USAd Põhja-Koreast või Iraanist väljatulistatud mandritevahelise ballistilise raketi eest.  

«Tegemist on realistliku katsetusega stressiolukorras, jäljendame reaalset rünnakut USA-le,» sõnas MDA juht kindralleitnant Sam Greaves toona uudisteagentuurile Reuters. Greaves kinnitas USA kaitsesüsteeme ja radarite võrgustikke hinnates, et need suudavad riigi poole suunduvaid lõhkepäid edukalt nii tuvastada kui ka hävitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles