Hispaania võib meritsi tulnud migrantide arvult Kreeka tänavu ületada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaaniasse saabuvad paadipõgenikud.
Hispaaniasse saabuvad paadipõgenikud. Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Hispaania võib sel aastal meritsi saabunud migrantide arvult Kreekast ette minna, ütles Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) täna.

Üle Vahemere pääsemiseks on lisaks paatidele hakatud kasutama skuutreid. Eile saabus Lõuna-Hispaania randa suvitajate hämmastuseks must kummipaat, millest hüppas välja hulk migrante, kes kiiresti kaldale jooksid.

Samal päeval tuli Ceutasse, Hispaania territooriumile Põhja-Marokos 12 migranti skuutritel. Üks neist uppus, enne kui talle jõuti appi minna. IOMi viimastel andmetel oli 6. augustiks sel aastal Hispaaniasse saabunud ligi 8200 migranti. Seda on üle kolme korra rohkem kui eelmisel aastal samaks ajaks, ütles IOMi pressiesindaja Joel Millman, ja ületab 2016. aastal saabujate koguarvu.

Hispaaniasse tulijate arv kahvatub Itaalia oma kõrval, seal on tänavu maabunud üle 96 400 migrandi. Võistlus käib aga Kreekaga, kuhu on meritsi tulnud 11 713 inimest.

«Võimalik, et Hispaania läheb sel aastal Kreekast ette,» ütles Millman. «See oleks suur muutus.»

Millmani sõnul on seni paljud Lääne-Aafrika migrandid rännanud Itaaliasse pääsemiseks läbi Sahara Liibüa rannikule. Teekond on aga ohtlik, mistõttu viimasel ajal on hakatud eelistama rännakut piki rannikut. Ta lisas ka, et paadid, millega Marokost Hispaaniasse lühike, ehkki rahutu merereis ette võetakse, on palju väiksemad kui need, millega sõidetakse Liibüast Itaaliasse.

Liibüas näib olevat strateegia panna paadid inimesi võimalikult täis, nii et need peaaegu koha lekkima hakkavad, ja vaadata siis, kui kiiresti inimesed suudavad abi kutsuda.

«Hispaaniasse sõidul on strateegia kasutada väiksemaid paate ja loota, et need jõuavad märkamatult üle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles