Trump: Putini otsus diplomaadid välja saata säästab raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja asepresident Mike Pence pressikonverentsil Bedminsteris.
USA president Donald Trump ja asepresident Mike Pence pressikonverentsil Bedminsteris. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump võttis rahulikult Vene riigipea Vladimir Putini otsust saata Venemaalt välja sadu Ühendriikide diplomaate, tänades hoopis Putinit, kes tema sõnul aitas USA-l märkimisväärselt raha kokku hoida.

"Ma tahan teda tänada, sest me üritame palgaraha säästa," lausus Trump, lisades: "Mis minusse puutub, siis ma olen talle väga tänulik, et ta lasi minema suure hulga inimesi, sest nüüd on meil vaja vähem palka maksta. Neil ei ole mingit tegelikku põhjust naasta. Seega ma hindan väga tõsiasja, et tal õnnestus Ühendriikide palgaraha kärpida. Me säästame palju raha."

Ei ole selge, kas president tegelikult naljatas või mitte.

Putin ütles möödunud kuul, et USA peab Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu kärpima oma saatkonna ja konsulaatide personali 755 inimese võrra.

Moskva samm oli kauaoodatud reaktsioon endise presidendi Barack Obama otsusele saata välja 35 Vene diplomaati ja sulgeda ka kaks Vene diplomaatide puhkekeskust Ühendriikides.

Obama reageeris sel viisil süüdistustele Venemaa sekkumise kohta 2016. aasta presidendivalimistesse.

Trump on öelnud, et usub Ühendriikide luureametite hinnangut Venemaa sekkumise kohta, kuid on kategooriliselt eitanud kokkumängu Moskva ja oma kampaaniameeskonna vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles