Venezuela president nõuab kohtumist Trumpiga (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro.
Venezuela president Nicolas Maduro. Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS/Scanpix

Venezuela president Nicolas Maduro tahab pidada USA ametivenna Donald Trumpiga kahepoolseid kõnelusi, sõnas Venezuela riigipea eile.

Maduro on andnud oma välisministrile ülesandeks kahepoolsete kõneluste korraldamise Trumpiga, sõnas president eelmisel kuul loodud põhiseaduslikule assambleele. Samuti andis Maduro korralduse võimaldada kohtumine tema ja Trumpi vahel septembris New Yorgis toimuval ÜRO peaassambleel.

«Kui teda Venezuela nii väga huvitab, siis siin ma olen. Härra Donald Trump, ma ulatan sulle oma käe,» ütles ta.

Oma kõnes kritiseeris Maduro imperialistlikku USAd, kes on riigipea hinnangul Venezuela vastu tegutsenud.

Ühendriikide presidend Donald Trump asperesidendi Mike Pence'iga. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix
Ühendriikide presidend Donald Trump asperesidendi Mike Pence'iga. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Opositsioon, USA ja Ladina-Ameerika suurriigid peavad assambleed ebaseaduslikuks. USA on kehtestanud Madurole ja põhiseadusliku assamblee liikmetele Venezuelas diktatuuri kehtestamise eest sanktsioonid.

Venezuela põhiseadusassamblee kuulutas end kõrgemalseisvaks kõikidest teistest riigiametitest, kaasa arvatud opositsiooni kontrollitud kongressist. Põhiseadusassamblee dekreet keelab parlamendisaadikutel astuda mis tahes samme, mis võib segada 5. augustil ametisse vannutatud põhiseadusassamblee heakskiidu pälvinud seaduseid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles