Euroopa Komisjon tahab mürgimunade kriisikohtumist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muna
Muna Foto: Ulrich Roth / www.ulrich-roth.co/imago/Scanpix

Euroopa Komisjon tahab erandkorras kokku kutsuda ministrid riikidest, kust on leitud putukamürki sisaldavaid mune, ütles ELi tervishoiuvolinik täna. 

«Tegin ettepaneku pidada kõrgetasemeline kohtumine, kuhu võiksid tulla asjassepuutuvad ministrid ning toidu turvalisust tagavate ametite esindajad asjaga seotud liikmesriikidest, kui kõik faktid on selgunud,» ütles Vytenis Andriukaitis.

Üle terve Euroopa on poodidest ära toodud aga juba miljoneid mune.

Belgia teatas ELi putukamürgist saastatud munadest toidu- ja söödaalase kiirhoiatussüsteemi kaudu 20. juulil. Riigile järgnesid 26. juulil Holland ja 31. juulil Saksamaa. Juhtunu avalikustati 1. augustil.

Taanis on müüdud 21 tonni putukamürgist saastatud kanamuna, teatas riigi veterinaar- ja toiduadministratsioon eile. Varem sel nädalal teatas Taani, et mürgimunade skandaal riiki ei puuduta.

Hollandi prokuratuuri sõnul alustasid nad inimese tervisele ohtliku fiproniili toiduahelasse jõudmise asjus juurdlust juba juuli keskel.

Hollandi uurijad pidasid eile munade juurdluse raames kinni ka kaks kahtlusalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles