USA-l võtaks valmistumine sõjaks Põhja-Koreaga kuid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid
Põhja-Korea sõdurid Foto: STR/AFP/Scanpix

Hoolimata Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Põhaj-Korea liidri Kim Jong-uni vahelisest sõnasõjast, pole analüütikute hinnangul mingit märki, et Washington plaaniks tegelikult Pyongyangi vastu rünnakut ja vastupidine kehtib ka Põhja-Korea puhul, vahendab CNN. 

Lisaks võtaks sõjategevuse plaanimine ja sellega seotud logistiliste küsimuste lahendamine analüütikute sõnul nädalaid kui mitte kuid. Endise USA sõjaväekindrali Mark Hertlingi sõnul tuleks enne igasuguseid samme Põhja-Korea vastu Lõuna-Koreast evakueerida kümneid tuhandeid ameeriklasi. «Kuidas poolsaarelt pered minema toimetada? Sellega tuleb kõigepealt tegeleda,» ütles ta.

Siis tuleks Ühendriikidel suurendada oma sõjalist võimekust regioonis – sealhulgas viia sinna USA mereväe laevu ja allveelaevu, mis on varustatud rakettide ja mürskudega. Lisaks veel õhujõudude hävitajad, mis tegutseksid baasidest Guamil või Jaapanis.

«Osa sellest varustusest on regioonis juba olemas, kuid see pole piisav, et Põhja-Koreast võitu saada,» märkis Hertling. 

USA sõjaväebaasid Põhja-Aasias
USA sõjaväebaasid Põhja-Aasias Foto: Kuvatõmmis portaalist

Põhja-Koreal on valmis pandud tuhandeid traditsioonilisi suurtükke, mille raadiuses on Lõuna-Korea pealinn Seoul. Ekspertide sõnul võiks juba esimese rünnakupäevaga langeda nende kasutuselevõtul kümneid tuhandeid tsiviilisikuid.

Hertlingu sõnul kuluks Põhja-Korea suurtükkide hävitamiseks paar nädalat. Selleks on Ühendriikidel vaja hävitajaid, pomme, kütust ja meeskonda. 

Ballistiliste rakettide lennuraadiused
Ballistiliste rakettide lennuraadiused Foto: Kuvatõmmis portaalist
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles