Kes on härra W? Saksa politsei palub abi mälu kaotanud mehe tuvastamisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härra W
Härra W Foto: Kuvatõmmis

Saksa politsei palub abi, et tuvastada raske amneesia all kannatava mehe isik, kes leiti Dortmundi lähedalt kaubarongilt koos paari raamatu ja astmainhalaatoriga, vahendab Deutsche Welle.

Mees, keda kutsutakse härra W-ks, politsei sõnul vaimsete häirete all ei kannata- puudu on vaid mälu.

Uurijad on üritanud mitu kuud välja selgitada, kes härra W on ja kust ta pärineb, kuid tegevus pole vilja kandnud. Dortmundi politsei leidis ta aprilli alguses kaubarongilt. Tal polnud kaasas raha ega ID-kaarti ja tal polnud aimugi, kes ta ning kuidas ta rongi sattus.

Ainsad esemed, mis härra W juurest leiti olid pruun kott, astmainhalaator ja neli raamatut – kolm neist ajaloolised biograafiad Habsburgi perest.

Ametivõimud viisid mehe haiglasse, kus psühhiaatrid ja teised spetsialistid ta läbi vaatasid. Kolm päeva hiljem tunnistati ta täiesti terveks, kuid mälu polnud taastunud. «Iga kord kui üritan midagi meelde tuletada, läheb kõik uduseks,» sõnas härra W. «Tunnen nagu oleksin kogu elu kaotanud.»

Politsei kirjeldab härra W-d kui haritud, sõbralikku ja psüühiliselt täiesti tervet inimest. Ta oskab hästi maalida, armastab klassikalist muusikat ja on arvatavasti väga usklik. Katoliku missa ajal teab ta kõiki palvete sõnu ja laule.

Praegu elab mees Dortmundis, kus talle eraldati väike korter ja sotsiaalabi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles