Pildid: kus Saksamaal end paljaks võib koorida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal on populaarsust kogumas eevaülikonnas ajaveetmine ja seda igas suuruses ning vanuses inimeste seas, vahendab Deutsche Welle. 

Kuigi sakslaste tagasihoidlikkus võrreldes naabritega nagu itaallased ja prantslased on teada-tuntud, meeldib neile samas riiete kandmine tinglikuks muuta – seda hoolimata sealsest aastasest keskmiselt 13-plusskraadisest õhutemperatuurist.

Mõned kohad, kus Saksamaal on riiete kandmine valikuline:

-Alasti spordiklubid:

Kollektiivne alastiolek kogus Saksamaal populaarsust juba 19 sajandil. Natside all tõmmati sellele aga kriips peale, kuid ihalus riided seljast heita ei kadunud sakslaste hingest. 1963. aastal liitus Saksa Nudistide Ühing (Deutscher Verband für Freikörperkultur) Saksa Olümpiaspordiföderatsiooniga. See andis nudistidele veelgi lähedasema sideme spordiga.

Viimastel aastatel on ühingul olnud aga raskusi uute liikmete leidmisega. Kogukonnal on umbes 40 000 erinevast vanusest liiget., kes saavad kokku üle riigi, et koos ette võtta matku, mängida võrkpalli ja ujuda- kõike seda porgandpaljalt.

-Segasaunad

Üks sakslaste lemmiktegevusi on veeta mõnus päev saunas lõõgastudes. Spaades kehtib üldiselt nõue, et basseinidesse ujuma minnes peavad ujumisriided seljas olema. Sealsetes saunades aga heidetakse need seljast – need on tavapäraselt avatud mõlemale sugupoolele.

-Nudistide rannad

Ei vaja tõenäoliselt selgitamist.

-Nudistide pargid

Suurel osal sakslastel puudub kahjuks ligipääs merele. See aga ei takista neil riietevabalt päikest nautimast – seda tehakse (eritähistusega!) parkides. Kuulsamad nudistide alaga pargid Saksamaal on Inglise Aed Münchenis ja Tiergarten Berliinis. Sealt võib päikeselistel päevadel leida sadu päevitajaid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles