Hollandi peaminister Leedus: piirkonna julgeolekuolukord on kehv (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi peaminister Mark Rutte Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga.
Hollandi peaminister Mark Rutte Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Leedut külastav Hollandi peaminister Mark Rutte ütles täna, et ei näe piirkonna julgeolekuolukorra paranemist, mistõttu peab NATO jätkama alliansi idapoolsete liikmesriikide abistamist.

«Arvan, et see, mida me siin teeme, on väga tähtis. Ida-Euroopas ja ka lõunatiival halvenenud julgeolekuolukord ei näita paranemise märke, nii et meil tuleb jätkata oma kohuse täitmist,» ütles Rutte pärast Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga kohtumist ühisel pressikonverentsil.

Rutte lisas, et pärast seda, kui Venemaa annekteeris Krimmi ja asus toetama Ida-Ukraina separatiste, on Moskva välispoliitika muutunud üha agressiivsemaks.

NATO paigutas vastuseks Venemaa tegevusele sel aastal igasse Balti riiki ja Poola rahvusvahelise pataljoni. Saksamaa juhitavas pataljonis teenib ka 250 Hollandi sõdurit. Hollandi peaminister külastab Leedut enne Vene-Valgevene sõjaväeõppust Zapad 2017, mis peetakse Leedu piiri lähedal.

«See õppus on väga suur, tohutu... Selle suurus üksnes rõhutab NATO vajadust kohal olla ja meie Leedu partnereid aidata,» ütles Rutte.

Grybauskaitė rõhutas omalt poolt, et septembris peetav õppus on agressiivne ja suunatud Lääne vastu. Leedu saadab Valgevene kutsel oma ametnikud õppusi vaatlema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles