Trump Põhja-Koreale: USA sõjalised lahendused on täielikult paigas (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim-Jong un ja Ühendriikide president Donald Trump telepildis.
Põhja-Korea liider Kim-Jong un ja Ühendriikide president Donald Trump telepildis. Foto: Ahn Young-joon/AP/Scanpix

Põhja-Korea vastu koostatud sõjalised lahendused on nüüd täielikult paigas, teatas USA president Donald Trump täna.

«Sõjalised lahendused on nüüd täielikult paigas ja valmis teostamiseks, kui Põhja-Korea peaks tegutsema ebamõistlikult. Loodetavasti Kim Jong-un leiab teise tee!» säutsus Trump.

USA presidendi järjekordsed Twitteri- postitused lisavad hoogu sõnasõjale Põhja-Korea relvaprogrammi üle, mida teised maailma riigid, eesotsas Põhja-Korea pealiitlase Hiinaga, on korduvalt kutsunud talitsema. Trump hoiatas nädala algul Põhja-Koread, et riik seisab silmitsi tule ja raevuga, mida maailm pole varem näinud, kui jätkab USA ähvardamist rakettide ja tuumarelvadega.

Peale seda ähvardas Pyongyang rünnata Ühendriikide sõjaväebaase Guamil. «Asjalik dialoog pole sellise arulageda tüübiga võimalik. Tema puhul töötab vaid toores jõud,» teatas Põhja-Korea riiklikus uudistekanalis KCNA.

Trump hoiatas seepeale, et Põhja-Koreal on põhjust olla tagajärgede pärast väga närvis, kui see peaks isegi mõtlema Ühendriikide territooriumi ründamisele.

Hiina manitses täna USAd ja Põhja-Koread sõnade ja tegudega ette vaatama.

Peking on korduvalt ärgitanud jätkama aastate eest katkenud kuuepoolseid kõnelusi Põhja-Korea kriisi lahendamiseks, kuid üleskutsed on jäänud Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni retoorika varju.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles