Kiviniemi nimetas valimistulemust katastroofiliseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kiviniemi
Mari Kiviniemi Foto: SCANPIX

Soome Keskpartei esimees, peaminister Mari Kiviniemi tunnistas, et erakonna valimistulemus oli katastroofiliselt halb ja nii tuleb minna opositsiooni.

Kiviniemi ei kavatse vaatamata kaotusele erakonna juhtimisest loobuda, vahendas YLE. «Ma ei kavatse alla anda. Need on pikema tähtajaga projektid,» lisas ta.

Poliitiku oletusel kaotas Keskpartei poolehoidjaid, kuna kaks valimisperioodi on täidetud peaministrirolli ja sel ajal on tulnud langetada ebapopulaarseid otsuseid.

Kiviniemi tõi välja, et näiteks Euroopa majandusotsuseid langetades ei mõeldud valimistele ja poolehoidjatele, vaid on eelkõige peetud silmas Soome huve. Tema oletusel võib nimekate poliitikute väljajäämine olla tingitud valijate soovist näha parlamendis värsket verd.

«Rahvas on otsustanud ja enam pole mõtet vaielda,» tõdes ta.

Partei esimehe sõnul saab isamaad teenida ka opositsioonis ja parandada samas oma erakonna positsioone.

Helsingi valimisringkonnas kandideerinud Kiviniemi kogus 8772 häält, olles oma erakonnas kolmandal kohal. Keskerakondlastest enim kogus Tapani Tölli 9769, talle järgnes Anne Kalmari 9279 häälega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles