Türgi teatas lisasammudest Süüria piiril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid.
Türgi sõdurid. Foto: ILYAS AKENGIN/AFP/Scanpix

Türgi teatas täna ettevaatusabinõudest Süüria piiril, sest piiriäärse Idlibi provintsi on kontrolli alla võtnud äärmusrühmitused.

Peaminister Binali Yıldırım ütles Ankaras tänasel palvusel: «Me rakendame vajalikke ettevaatusabinõusid Süüria piirist 150 kilomeetri kaugusel Hatays.» Sellega loodetakse ära hoida Türgit ähvardav humanitaardraama, lisas ta.

Al-Qaedaga seotud rühmitus Hay'at Tahrir al-Sham - Levandi Vabastuskomitee (HTS) - vallutas juulis lahingutes äärmuskonservatiivse Ahrar al-Shami rühmitusega suurema osa Idlibi provintsist. HTS hõivas ka Türgi Hatay provintsis asuva Bab al-Hawa piirpunkti.

President Recep Tayyip Erdoğan ütles täna, et Türgi luure, Iraan ja Venemaa peavad Idlibi olukorra üle läbirääkimisi.

Piiril Loode-Süüriaga kehtestati uus piiriületuskord ning üle lubatakse ainult humanitaarabitransporti.

Erdoğan ütles, et Cilvegözü piiripunkt Lõuna-Türgis jääb avatuks toidu-, meditsiini- ja veel mõnede hädavajalike kaupade transpordiks.

Cilvegözü vastas Süüria Idlibi provintsis asub Bab al-Hawa, mille HTS juulis hõivas.

President rõhutas, et Türgi ei saa lubada relvade üleviimist. Tema sõnul on humanitaarabist saanud sisuliselt relvastusprotsess.

Riiklik uudisteagentuur Anadolu teatas, et kaugemale itta jääva Öncüpınari piiripunkti taga, kuhu veokid Cilvegözüst suunatakse, on kolmekilomeetrine järjekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles