Trump hoiatas veelkord karmisõnaliselt Põhja-Koread

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump pole väljaütlemistega tagasi hoidnud.
President Donald Trump pole väljaütlemistega tagasi hoidnud. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

USA president Donald Trump hoiatas reedel veelkord Põhja-Koread ja selle liidrit Kim Jong-uni igasuguse USA vastu suunatud sõjalise tegevuse eest.

"Kui ta peaks tegema midagi Guami või mistahes USA territooriumi või Ühendriikide liitlase vastu, siis nad kahetsevad seda tõeliselt ja väga kiiresti," lubas Trump.

"Ma tõepoolest looda, et nad mõistavad nende sõnade kaalu, mis ma ütlesin ja mida ma sellega mõtlesin," ütles USA president ajakirjanikele.

Trump oli juba varem päeval sotsiaalmeedias teatanud, et Põhja-Korea vastu koostatud sõjalised lahendused on nüüd "täielikult paigas".

"Sõjalised lahendused on nüüd täielikult paigas ja valmis teostamiseks, kui Põhja-Korea peaks tegutsema ebamõistlikult. Loodetavasti Kim Jong-un leiab teise tee!" kirjutas Trump Twitteris.

Trump hoiatas nädala algul Põhja-Koread, et riik seisab silmitsi "tule ja raevuga, mida maailm pole varem näinud", kui jätkab USA ähvardamist rakettide ja tuumarelvadega.

Põhja-Korea vastas ähvardusega tulistada rakette Vaiksel ookeanil asuva ja kahte USA sõjabaasi võõrustava USA territooriumi Guami suunas. Pyongyangi sõnul on plaani eesmärk "anda signaal määravalt olulisusest hoiatusest", sest ainult "absoluutsel jõul" on mõju USA liidrile, "kel puudub aru".

Trump hoiatas seepeale, et Põhja-Koreal on põhjust olla tagajärgede pärast "väga närvis", kui see peaks isegi mõtlema Ühendriikide territooriumi ründamisele.

Teiste seas Venemaa ja Hiina manitsesid reedel USA-d ja Põhja-Koread sõnade ja tegudega "ette vaatama".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles