India haiglas on viimase kolme päeva jooksul surnud 35 last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedased haiglas leinamas.
Lähedased haiglas leinamas. Foto: AFP/SCANPIX

Indias Uttar Pradeshi osariigis asuvas haiglas on viimase kolme päeva jooksul surnud 35 last, vanemate väitel on surmajuhtumites süüdi hapnikuvarude puudus lasteosakonnas.

India põhjaosas asuvas Gorakhpuri linnas asuvas haiglas Baba Raghav Das Medical College Hospital. Kohaliku kõrge ametniku Rajiv Rautela sõnul surid lapsed loomulikel põhjustel, mitte hapnikupuuduse tagajärjel.

Lastevanemate sõnul said hapnikuvarud otsa neljapäeva öösel ning perekondadele anti ambukotid, et aidata oma lastel hingata.

Osariigi meditsiiniametniku Prashant Trivedi sõnul tekksid probleemid hapniku toimetamiseks kasutatud torudega, kuid haiglal oli piisav varu hapnikuballoone, välistades hapnikupuuduse kui surmade põhjustaja.

Haiglast on saanud osariigi keskus entsefaliiti nakatunud lastele. Viimase kahe kuu jooksul on haiglas ravitud ligi 370 entsefaliidihaiget last, nendest 129 on surnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles