Hispaania politsei tegi reidi Vene duumasaadiku villasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Reznik.
Vladislav Reznik. Foto: SCANPIX

Hispaania politsei korraldas reidi Vene kõrge parlamendisaadiku villasse Mallorcal, et uurida mehe võimalikke sidemeid organiseeritud kuritegevusega, ütles politsei pressiesindaja pühapäeval.

Tsiviilkaitsepolitsei otsis päev varem operatsiooni Troika käigus läbi parlamendisaadiku Vladislav Rezniku kodu ja konfiskeeris sealt dokumente ning mitmeid kunstiteoseid, ütles politsei esindaja Vahemere saarel, viidates vene maffia tegevust Hispaanias uurivale juurdlusele, teatas Reuters.

Tema sõnul andis korralduse Rezniku mereäärse villa läbiotsimiseks Hispaania terrorismivastaste juhtumite kohtunik Baltasar Garzon, kes muu hulgas pidas kohut ka Tšiili eksdiktaatori Augusto Pinocheti üle.

Reznik ütles Interfaxi vahendusel, et ei olnud teadlik Hispaania võimude «protseduuriliste tegevuste eesmärgist». Ta lubas Hispaania võimudega advokaatide vahendusel koostööd teha.

Juurdlus võib tuua endaga kaasa ka poliitilisi tagajärgi, sest Reznik on duuma finantsturgude komitee esimees ning rahvusvahelise finantskriisi aruteludes üks võtmeisikuid Venemaal.

Vene peaministri Vladimir Putini erakonnakaaslane ei viibinud reidi ajal villas, lisas politsei esindaja.

Varem sel aastal on Hispaania võimud Mallorcal vahistanud arvatava maffiapealiku Gennadi Petrovi ning enam kui kümme inimest, keda süüdistatakse Venemaal ebaseaduslikest tegevustest saadud raha pesemisega Hispaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles