Pakistanis hukkus plahvatuses vähemalt 15 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuse järel.
Plahvatuse järel. Foto: NASEER AHMED/REUTERS

Pakistani edelaosas kärgatas ööl vastu pühapäeva võimas plahvatus provintsipealinnas Quettas, surma sai vähemalt 15 ja haavata 32 inimest, teatasid võimuesindajad.

Plahvatus kõmatas bussijaamas, mis süttis seejärel põlema.

"Me võime praegu kinnitada vähemalt 15 inimese hukkumist. Veel 32 sai haavata," ütles Baluchistani siseasjade minister Sarfraz Bugti.

Bugti sõnul on päästetööd alles käimas ja tulekahju kustutatakse.

Pakistani sõjaväe info kohaselt oli rünnaku sihtmärgiks jaamas seisnud armeesõiduk.

"Kasutati märkimisväärses koguses lõhkeainet. Süttisid mitmed kõrvalseisnud masinad. Surma sai vähemalt 15 inimest, kelle seas seitse tsiviilisikut. Veel 32 inimest sai haavata ja  toimetati haiglasse," täpsustas sõjaväe eestkõneleja.

Koheselt keegi plahvatuse korraldamise eest vastutust võtnud, kuid linnas on varem terrorirünnakuid korraldanud islamiliikumine Taliban ja sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik.

Hiljem teatas Afganistanis ja Pakistanis tegutsev Islamiriigi liitlasrühmitus Islamiriik Khorasani Provintsis, et rünnaku korraldas nende enesetapuvõitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles