14-aastane autojuht tappis USA-s kaks kaasreisijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto USA-s.
Politseiauto USA-s. Foto: WIN MCNAMEE/AFP/SCANPIX

USAs Oklahoma osariigis saatis 14-aastane poiss kaks last teise ilma, sattudes autoga politsei eest põgenedes avariisse, kirjutab Independent.

Hukkunud lapsed olid 12- ja 13-aastased tüdrukud. Väidetavalt oli 14-aastase autojuhi ema mõneks päevaks kodust ära läinud ning poiss varastas oma vanaema auto. Seejärel võttis ta peale kaks tüdrukut ja kaks poissi ning alustas traagiliselt lõppenud lõbusõitu.

Raporti kohaselt üritas poiss autoga politsei eest põgeneda, aga suutis masina üle katuse keerata, misjärel kolm autos olnud last sealt välja lendasid. Neil kolmel ei olnud kinnitatud turvavööd.

Õnnetuse põhjustanud poisi kohta on teada, et tegu oli raskestikasvatatava lapsega, kes osales eriprogrammis. 

Noor autojuht saab nüüd süüdistuse kahe inimese tapmises. Tema vanemate sõnul kahetseb poiss juhtunut. «Ta kahetseb seda. Ta tahaks, et ta oleks ise oma sõprade asemel hukkunud. Ta ei teinud seda meelega,» ütles poisi ema.

Väidetavalt oli poiss kogemata punase tulega ristmikule sõitnud ja kartis, et politsei paneb ta selle eest vanglasse. Politsei üritas autot peatada, aga tagaajamine lõppes õnnetusega. Juht ise sai vaid kergeid vigastusi, sest ta oli kinnitanud turvavöö. Lisaks kahele hukkunule said vigastada veel kaks autos olnud poissi, kes on mõlemad stabiilses seisundis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles