Briti poekett sai seksismisüüdistuste osaliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marks & Spenceri pood Londonis.
Marks & Spenceri pood Londonis. Foto: Charlotte Ball/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti poekett Marks & Spencer (M&S) sunniti ühes oma kaupluses välja vahetama tualetisildid, sest külastajad kaebasid nende seksistliku olemuse üle. 

Shorehamis asuvas kaupluses avastas külastaja, et naiste tualettruumi suunaval sildil oli naine koos lapsega. Meeste tualetti suunava sildi peal oli mees üksinda. Külastaja hinnangul vihjas see, et ainult naised hoolitsevad laste eest.

Külastaja Sharon Sawyer kirjutas Facebooki: «Ma olin üllatunud ja pettunud.» Tema arvates peaks tervele perele mõeldud pood mõistma, et pere hoolitseb laste eest koos ja see pole ainult naiste töö. Külastaja esitas poele piltide kohta järelpärimise ja nimetas silte «seksistlikuks».

Disaini mõistis hukka ka Sussexi maakonna politsei vihakuritegudega tegelev Peter Allan, kelle sõnul ei tohiks selline asi 2017. aastal juhtuda. M&S-i pressiesindaja lausus: «Mähkmevahetuseks mõeldud koht on meie poes kohas, kuhu saavad ligi mõlemad vanemad. Samuti on mähkmevahetuseks olemas kohad meeste ja naiste tualettides.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles