USA turist sai Saksamaal natsitervituse eest peksa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmuslane Berliinis toimunud meeleavaldusel.
Paremäärmuslane Berliinis toimunud meeleavaldusel. Foto: imago stock&people/imago/IPON/Scanpix

USA turist sai Saksamaal Dresdenis korduva natsitervituse eest kohalikult peksa, kirjutab Deutsche Welle. Alles eelmisel nädalal vahistati samasuguse rikkumise eest Berliinis kaks Hiina turisti. 

Dresdeni politsei sõnul oli 41-aastane natsitervitusega esinenud USA mees tugevas joobes. Pärast omapärast tervitust tungis talle kallale kohalik mees, kes teda mitu korda näkku lõi. Väidetavalt sai ameeriklane vaid väikeseid vigastusi.

Teda rünnanud meest otsitakse taga kehavigastuste tekitamise eest. Ameeriklase suhtes algatati samuti uurimine, sest Saksamaa seaduste kohaselt on natsismiga seotud sümbolite ja loosungite kasutamine keelatud. Turisti nime ei ole avalikustatud.

Iroonilisel kombel on Dresden viimastel aastatel olnud seotud just populistide ja parempoolsete tõusuga.

Eelmisel nädalal vahistati kaks Hiina turisti, kes Berliinis Reichstagi hoone ees fotode jaoks natsisaluuti tehes poseerisid. Mehed vabastati 500 eurose kautsjoni eest, aga sellest hoolimata võib neid oodata trahv või kuni kolm aastat vangistust.

Paljud turistid ei ole teadlikud natsismiga seotud sümbolite kasutamise ebaseaduslikkusest. Natside sümboleid ja pilte võib Saksamaal kasutada vaid õppeotstarbel või ajaloolise uurimistööga seoses. Erandeid tehakse tihtipeale ka dokumentaalide või Hitleriga seotud komöödiafilmide tegijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles