Prantsusmaa soovib vältida immigratsioonitüli Itaaliaga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti Tuneesia päritolu immigrandid Prantsuse-Itaalia piirilinnas Ventimiglias, kus migrantide rong kinni peeti.
Enamasti Tuneesia päritolu immigrandid Prantsuse-Itaalia piirilinnas Ventimiglias, kus migrantide rong kinni peeti. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa võimude kinnitusel ei soovi nad, et Põhja-Aafrikast esmalt Itaaliasse ja sealt edasi Prantsusmaale suunduvate immigrantide pärast Pariisil Roomaga tüli tekiks.

Prantsuse siseminister Claude Gueant lubas täita kõiki Schengeni õigusruumiga liitudes võetud kohustusi, millest olulisim on inimeste vaba liikumine. Samas peatasid võimud Prantsusmaa-Itaalia piiril eile ajutiselt rongiliikluse, et takistada Itaaliast saabunud immigrantide saabumist Prantsusmaale, vahendas uudistevõrk AFP.

Otsus tõi aga kaasa Itaalia välisministeeriumi ametliku protestinoodi. Samuti pole riigid jõudnud kokkuleppele selles, kas araabia kevade puhkemise järel Itaaliasse saabunud tuhandetel immigrantidel tohiks lubada liikuda teistesse Euroopa Liidu liikmesriikidesse.

Vastuseks ajakirjaniku küsimusele, kas kahe naaberriigi vahel on tekkinud pinged, vastas Gueant: «Prantsusmaa ei soovi seda üldse.»

Itaalia välisminister Franco Frattini ütles aga kohalikule päevalehele La Republicca antud intervjuus, et hoolimata kahe riigi erinevatest nägemustest, kuidas Põhja-Aafrikast Euroopasse saabunud immigrantidega peaks tegelema, teevad naaberriikide valitsused koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles