India haiglas suri nädalaga 85 last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haige laps India haiglas.
Haige laps India haiglas. Foto: Hindustan Times/Sipa USA/Scanpix

Veel 25 last suri nädalavahetusel India põhjaosa haiglas, kus oli probleeme hapnikuvarudega, ühtekokku on nüüd samas haiglas surnud lühikese ajaga 85 lapspatsienti, teatasid võimud.

India meedia seostas neljapäeval ja reedel 30 neist surmadest hapnikuvarude puudumisega, sest haiglat hapnikuga varustav firma oli tarned maksmata arvete tõttu peatanud.

Võimud on sestsaadik käivitanud juurdluse hapnikuprobleemide põhjuste kohta, kuid eitanud oma süüd Gorakhpuri Baba Raghav Das Medical College'i haiglas aset leidnud surmajuhtumites.

«Võin kinnitada 12 lapse surma laupäeval ja veel 13 surma pühapäeval," lausus haigla uus juht P.K Singh AFP-le eile õhtul.

Singh nimetati ametisse tema eelkäija vallandamise järel möödunud nädalal.

Varasem ametiavaldus kinnitas 60 lapse surma alates möödunud esmaspäevast.

Osariigi peaminister Yogi Adityanath peaminister Narendra Modi parteist on tõotanud karistada igaüht, kelle lohakus kinnitust leiab.

See piirkond Uttar Pradeshi osariigis on üks India vaesemaid ja igal aastal registreeritakse seal sadu laste surmajuhtumeid Jaapani entsefaliidi ja akuutse entsefaliidisündroomi (AES) tagajärjel.

«Enamikul 25st nädalavahetusel surnust oli AES,» märkis Singh, lubades parandada patsientide kogemust haiglas.

Lastevanemate sõnul said hapnikuvarud otsa neljapäeva öösel ning perekondadele anti ambukotid, et aidata oma lastel hingata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles