Interaktiivne graafik: Big Ben pannakse seisma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See ei saa olema siiski esimene kord, kui kell vaikib. Renoveerimistööd on tehtud kella juures ka varem, aga ükski neist pole olnud nii pikaajaline.
See ei saa olema siiski esimene kord, kui kell vaikib. Renoveerimistööd on tehtud kella juures ka varem, aga ükski neist pole olnud nii pikaajaline. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ühe tuntuma Londoni sümboli Big Beni kellamäng, mis on väsimatult kestnud juba 157 aastat, lõpeb järgmisel nädalal. Suurbritannia parlamendihoone Westminsteri küljel kõrguvas tornis asuv ikooniline kell on niivõrd palju kahjustada saanud, et kui 35 miljonit eurot maksmaminevaid remonditöid ette ei võeta, võib selle kellamehhanism lõplikult üles öelda.

Järgmise kolme aasta jooksul on seega torni ümber paigaldatud tellingud, kuid insernerid on lubanud, et kavatsevad ühe kellatorni neljast küljest hoida pidevalt nähtavana.

Big Beni kellamängu saab aga jätkuvalt kuulda Ühendkuningriigi pealinnas toimuvate tähtsate ürituste raames, märkis Briti parlamendi alamkoda oma teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles