Lõuna-Aafrika ravikanepi kasutajad ootavad uimasti seadustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrikas Vabariigis elav sclerosis multiplexiga võitlev Gerd Bader kasvatab, kasutab ja müüb ravikanepit ka teistele.
Lõuna-Aafrikas Vabariigis elav sclerosis multiplexiga võitlev Gerd Bader kasvatab, kasutab ja müüb ravikanepit ka teistele. Foto: MUJAHID SAFODIEN/AFP/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis Johannesburgis elava Susanne'i jaoks tähendas kanep veel hiljuti illegaalset uimastit, mille eest oma poega teismeeas hoiatada. Nüüd kasutab ta seda aga lapse haruldase haiguse raviks.

Sarnaselt paljude teiste riikidega on kanepi osaline seadustamine praegu arutelu all ka Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) kõrgemas kohtus, nii et tõenäosus, et ravikanepi kasutajad ei pea enam hädadele leevendust otsides seadust rikkuma, on suurem kui kunagi varem.

«Kui ma esimest korda ravikanepist kuulsin, siis mõtlesin, et seda kasutatakse vaid selleks, et end uima tõmmata,» ütles Susanne, kes soovis rääkida varjunime all. «Siis sain ma aga lapse, kelle elu see reaalselt kergemaks muudab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles